Vår hud åldras

Rökning, solbad och miljöförstöring skadar hudens struktur och påskyndar på så sätt hudens åldrande.
 Med ökad ålder minskar överhudens förmåga att producera fukt och fett. Elasticiteten påverkas så att huden blir lösare och slappare.
 När vi åldras minskar kroppens förmåga att bilda hyaluronsyra och mängden hyaluronsyra börja sjunka. Eftersom hyaluronsyra hjälper till att binda vatten minskar även hudens förmåga att bibehålla vatten med åldern. Resultatet blir torrare och tunnare hud vars förmåga att återhämta sig minskar. När huden förlorar volym blir den också slappare. Detta leder till att rynkor bildas och att huden ser äldre ut. Alla dessa negativa skeenden för huden börjar i 20-25 års åldern och eskalerar därefter. Det är med håravfall som med huden – den gillar inte ökande ålder. Och tyvärr hjälper det inte med ens den bästa ansiktslyftning då huden solats sönder eller röks gul. Tyvärr.

 Comments are closed.